Geras motyvacinis laiškas – galimybė rasti mylimą darbo vietą

Darbo radimas tikrai yra menas. Juk reikia apgalvoti labai daug komponentų, įvertinti labai daug smulkmenų, galiausiai, kuo plačiau pažiūrėti į paieškas. Tik tokiu atveju pavyks ne tik rasti darbą, tačiau rasti tokį, kuris Jums labiausiai tinka. Pradėjus peržiūrėti skelbimus matyti, kad pasiūla labai plati, tad pasirinkimas gali būti sunkus. Tačiau įmanomas.

Ieškote darbo vietos? Tokiu atveju apsilankykite Randu portale, kur kiekvieną dieną atnaujinami šimtai skelbimų. O mes pasidalinsime patarimais, kurie padės parašyti įtikinamą motyvacinį pokalbį, kuris padės darbdaviui suprasti, kad pasirinkęs Jus – jis tikrai laimės.

  1. Galbūt nuskambės ir juokingai, tačiau motyvaciniame laiške reikia naudoti tam tikrus raktinius žodžius, kurie geriausiai apibūdina jūsų poreikius, poziciją, kuri jus domina ir tuo pačiu jūsų gebėjimus. Paprasčiausiai daugelis darbdavių neturi laiko skaityti ilgų laiškų, tad tam tikri raktiniai žodžiai padeda kur kas greičiau rasti tai, ko reikia, kad pavyktų susidaryti vaizdą apie žmogų.
  2. Motyvacinis laiškas yra vieta, kur tikrai galima minėti savo gyvenimo laimėjimus darbo sferoje. Tiesa, labai svarbu, kad tai nebūtų toks pat šabloniškas info pateikimas kaip kad ir gyvenimo aprašyme. Svarbu atskirti ir tuo pačiu pabrėžti tai, kas padės jus išskirti iš kitų.
  3. Žinoma, motyvaciniame laiške labai reikia vengti standartinių frazių, kurios naudojamos daugelio. Tikime, kad esate punktualus, draugiškas ir darbštus, tačiau geriausia to nerašyti savo CV ir tuo labiau – motyvaciniame laiške.
  4. Motyvacinis laiškas yra ta vieta, kur galima atskleisti savo kūrybiškumą.
  5. Žinoma, taip pat reikia patikrinti, kad laiške neliktų klaidų. Daugeliui atrodo, kad jeigu jie nepretenduoja į mokytojus – klaidos yra smulkmena. Tai nėra visiškai tiesa, kadangi būtent jos parodo, kad esate išsilavinęs arba ne. Taip pat jos rodo – kaip ilgai rašėte motyvacinį laišką, kaip aktyviai jį tikrinote. Svarbiausia – atsakingumas ir klaidos gali parodyti jūsų požiūrį į tai.
  6. Nors internete galima rasti labai gerų šablonų, tačiau dažniausiai darbdaviai visus juos jau puikiai žino, tad akis patraukia tie, kurie yra unikalūs bei išskirtiniai.
  7. Motyvacinis laiškas turi būti  parašytas kuo aiškiau. Venkite sudėtingų žodžių, kurie trukdytų suvokti tai, ką norite pasakyti. Visada laimi paprastumas.

Svarbiausia, kad skirtingoms įmonėms rašomas motyvacinis laiškas būtų nuoširdus. Labai daug žmonių naudojasi šablonais. Tai yra gerai, kadangi padeda suvokti kas po ko turi eiti. Visgi, svarbiausia yra atsiminti, kad skiriantis įmonei tuo pačiu skiriasi ir metodai, kurie gali padėti Jums tapti matomu ir tuo pačiu sudominti vadovą. O kai jis yra susidomėjęs – laikas ruoštis darbo pokalbiui ir siekti savo sėkmės karjeroje.