Kaip drabužius džiovino anksčiau ir kaip džioviname dabar?

Daugelis šiais laikais naudojamų daiktų mums yra visiškai įprasti ir tiesiog negalėtumėte įsivaizduoti savo kasdienybės be jų. Tiesa, tai ką turime šiandien – modernu ir prieš gerus 20 metų tai buvo tik iliuzija. 

Kas tai galėtų būti? Pavyzdžiui – džiovyklės, kurios yra daugelio žmonių namuose. Ir nors džiovyklių remontas yra gana dažnas, tačiau tinkamai naudojant įrangą – jos taisymas bus reikalingas tikrai gana retai. O kai reikia pagalbos – kreipkitės į Salvata meistrus.

Požiūris į drabužių džiūvimą metų eigoje labai kito. Žinoma, pirmiausia verta paminėti senovės laikus, kai drabužiai buvo paprasčiausiai džiaunami vėjyje. Atrodo, kad laikai mažai kuo skiriasi? Galbūt, tačiau dabar daugelis perka džiovykles, kadangi jos labai palengvina gyvenimą. 

Tiesa, anksčiau šaltomis dienomis tekdavo ieškoti inovatyvesnių drabužių džiovinimo būdų, tad jie buvo išdžiaustomi netoli laužo. Vėliau atsirado bandymų džiovinti drabužius ant žmogaus kūno. Tikrai efektyvus būdas – galite išbandyti ir dabar. Problema, kad toks džiovinimas tinka tik tokiu atveju, kai lauke labai karšta, juolab, jeigu Jums netrukdo tai, kad jusite nemalonų diskomfortą. 

Žinoma, vėliau atsirado specialios džiovinimo vietos, erdvės. Tačiau tokie džiovinimo kambariai buvo tik karališkuosiuose rūmuose, o varguoliai ilgus metus drabužius džiovino paprasčiausiai savo namuose. Ne veltui jie buvo plaunami labai retai ir higiena nebuvo labai vertinama.

XX amžiuje atsiradusios džiovyklės tapo daugelio žmonių pasirinkimu, kadangi jos padeda taupyti daug laiko, juolab, vietos, kadangi nereikia specialių erdvių, kurios skirtos drabužių džiovinimui. Šiuo metu džiovyklės labai inovatyvios ir tikrai galima rasti už patrauklią kainą. 

Jeigu reikalingas džiovyklių remontas – siūlome kreiptis į meistrus, kurie tai atlieka kiekvieną dieną ir jų patirtis bei žinios – neįkainojamos. Meistrai atvyksta į namus arba gali nuvežti techniką iki savo centro. 

Daugiausia meistrų dirba Vilniuje, tad konkurencija mažina kainas. Patogu? Labai. Jeigu sugedo džviovyklė – tegul ją tvarko tie, kurie tai išmano geriausiai.