Kaip pažinti Barseloną?

Barselona šiai dienai yra viena svarbiausių ir populiariausių lankomų vietų Europoje, stebinanti savo Katalonijos paveldu ir istorija. Barselona – tai Katalonijos sostinė, priklausanti Ispanijos karalystei. Yra kelios Barselonos atsiradimo istorijos, dėl kurių teisumo net vietiniai negali sutarti iki šiol: vieni teigia, kad Heraklis dar 400 metų iki Romos imperijos įkūrimo pastatė ir sukūrė miestą, o kiti sako, kad miestas įkurtas, Hanibalo tėvo, Halmicaro Barsos. Vis dėl to, teisingo atsakymo reikia gerai paieškoti, o norint pažinti Barselonos miesto egzistavimo seką, tenka remtis architektūriniais palikimais, bylojančiais tikrus faktus.

Nuo dvylikto iki penkiolikto amžiaus miestas buvo bene svarbiausias ir daugiausia įtakos ekonominiam gyvenimui turėjęs uostas ir prekybos centras, tačiau vėliau netapo toks reikšmingas ir viskas labai greitai pasiekė dugną. Devyniolikto amžiaus pradžioje pradėjo atsigauti, šiai dienai žinoma Katalonijos sostinė, dėl savitos kultūros ir modernumo klestėjimo. Barselonos senamiestis, gausus istoriniais paminklais ir Art Nouveau devyniolikto ir dvidešimto amžiaus architektūriniais pastatais. Antonio Gaudi kurti pastatai dvidešimtame amžiuje prisidėjo prie žinomumo ir pridėtinės vertės, nes Barselonoje esantys architekto pastatai ilgainiui buvo įtraukti į UNESCO saugomų objektų paveldo sąrašą.

Futbolas šiandien nuo Barselonos yra neatsiejamas sportas, reprezentuojantis visą ispanų kultūrą ir aistrą. 1964 čia vyko antrasis futbolo čempionatas pasaulyje. 1992 metais vykusios olimpinės žaidynės Barselonoje turėjo klestėjimo įtakos ne tik sporto šakoms, bet ir infrastruktūrai bei poilsio pramogoms. Nors Barselona yra prie jūros, tačiau tik prieš olimpines žaidynes įkūrė ilgus paplūdimius ir apgyvendinimo įstaigas, vis labiau pradėjo klestėti naktiniai klubai ir barai.

Norint susipažinti iš arčiau ir sužinoti daugiau apie Barseloną, reikia nieko nelaukus aplankyti šia Katalonijos sostinę. Berselonos istorija ir laikai atsispindi šiandien pamėgtose lankytinose vietose:

  1. Miesto istorijos muziejaus pagalba galima gauti daug įdomios ir informatyvios informacijos apie Barseloną ir Katalonijos istorinius įvykius. Čia galima pamatyti daug ekspozicijų ir Romos palikimo.
  2. Gotikinis kvartalas ir Barselonos Katedra supažindins su devyniolikto amžiaus gotiką. Gotikinis kvartalas yra istorinis centras.
  3. Sagrada Familia bažnyčia yra vadinama dar kaip Antonio Gaudi viso gyvenimo statinys, kuris statytas net keturiolika metų ir nebaigtas iki šiol. Bažnyčia savo architektūra primena ištirpusį laiką, reprezentuoja architekto Antonio Gaudi dėtas pastangas miesto labui.
  4. Güell parkas dar vienas Antonio Gaudi žinomesnis kūrinys, kuris įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą.
  5. Pikaso muziejus sudomins visus meno ir istorijos gerbėjus. Jame galima išvysti tūkstančius žinomo menininko piešinių ir keramikos darbų.

Skydžiai į Barseloną: Skrendu.lt