Kokios Kalėdos priimtinos Lietuvos žmonėms?

Kalėdos yra išskirtinė ir visus metus laukiama šventė, kuriai kiekvienas ruošiasi vis kitaip. Kalėdų dvasios kūrimas namuose yra individualus dalykas, todėl vienareikšmiškai atsakyti į klausimą, kokios Kalėdos priimtinos Lietuvos žmonėms, atsakyti neįmanoma. Visgi, yra keletas atributų, kuriuos mėgsta daugelis. Norint susitapatinti su Lietuvos visuomene, galima namuose pastatyti eglę, langus papuošti įvairiaspalvėmis LED girliandomis, šviečiančiomis dekoracijomis. Namus galite puošti kukliai arba visai nekukliai, kaip tai darysite, priklauso nuo jūsų norų ir galimybių. Jeigu norite susikurti Kalėdas savo namuose iš anksto, vadovaukitės keliais patarimais.

Patarimai, norintiems susikurti Kalėdų dvasią namuose:

  • Kalėdų eglė. Dažnai galima išgirsti, kad Kalėdų eglė yra bene pagrindinis Kalėdų simbolis. Lietuvos visuomenei dažniausiai priimtina puošti eglutes tik namų viduje, bet po truputį ateina ir kita tradicija – Kalėdų eglė namo kieme. Jeigu nori eglutėmis pasipuošti ne tik savo namų vidų, bet ir namų kiemą – imk ir pirk eglutes. Kalėdinės eglutės būna gyvos ir dirbtinės, o kurią išsirinkti, priklauso nuo kiekvieno žmogaus individualiai. Tie, kuriems patinka natūralus sakų kvapas, kurie romantizuoja Kalėdas, dažnai įsigyja gyvas Kalėdų eglutes. Visgi, būtina viską pasverti, nes norint turėti gyvą eglutę namuose, reikia, kad ji būtų nukertama. Toks eglučių naikinimas priimtinas anaiptol ne kiekvienam, nes norint, kad eglės neišnyktų, nukirtus vieną, pavasarį būtina atsodinti tokias pačias net tris. Žmonės, vertinantys gamtą, įprastai renkasi dirbtines eglutes, jas stato ir namo viduje, ir jo kieme. Gerai tai, kad dirbtinės eglutės šiais laikais atrodo lyg tikros, jas paprasta surinkti ir papuošti, o kai reikia – nupuošti ir paslėpti sandėliuke iki kitų Kalėdų. Tai ne tik saugo gamtą, bet ir žmonių pinigus, nes dirbtinė eglė tarnauja dar daugelį metų, o kartą investavus, to nereikia daryti kasmet.
  • Kalėdų dekoracijos. Kalėdinėmis dekoracijomis puoškite savo namų vidų ir lauką. Kalbant apie interjerą, galite papuošti laiptus, langus, duris ar sienas. Kurkite pompastišką vaizdą iš girliandų, snaigių, dirbtinių sniego ar įvairių lempučių. Lauko puošybai labai tinka įvairios lauko kalėdinės dekoracijos, tokios kaip, šviečiantys elniai, netikros Kalėdų eglutės, Kalėdų seneliai, angelai.
  • Blizgios ir ryškios spalvos – kalėdinės dvasios kūrimo dalis. Nebijokite per Kalėdas pasipuošti namų ryškiomis spalvomis, tokiomis, kaip auksinė, raudona, žalia ar sidabrinė. Mėgaukitės šiuo laikotarpiu, nes jis būna tik kartą metuose.

Sukurti Kalėdinei dvasiai namuose šių trijų patarimų tikrai užtenka. Tačiau, būkite kūrybingi, tai galite padaryti ir kitais būdais. Kepkite kalėdinius sausainius, iš meduolių statykite namus, pakuokite savų rankų darbo dovanas, deginkite įvairių kvapų žvakes ir smilkalus. O svarbiausia – kalėdinį laikotarpį praleiskite su šeima. Kalėdos yra santarvės ir šeimos šventė, todėl tinkamam jos pasiruošimui labai svarbu, kad viską darytumėte ne individualiai, o kartu su brangiais ir artimais žmonėmis.