Siuvinėjimo siūlai, kokius rinktis?

Per savo mezgimo, nėrimo pomėgį tenka susidurti su daugybe siūlų. Žinoma, labiausiai paplitęs yra klasikinis siūlų kamuolys, tačiau dažnai, parduotuvėje, pas močiutę ar draugus galite pastebėti, kiek neįprastus siūlų kamuoliukus.

Šiame straipsnyje apžvelgsime 3 dažniausiai sutinkamus siūlų kamuoliukų tipus, ir kaip su jais reikėtų dirbti. Kai kurie kamuoliukai reikalauja dar kelių papildomų veiksmų, kad su jais galėtumėme patogiai pradėti dirbti.

Įprastai daugelis žmonių siūlų vienetą vadina siūlų kamuoliu. Nepaisant, ar tai rutulinis, ar susuktas kamuolys. Techniškai kalbant, dažniausiai gamintojas iš tikrųjų kalba apie supakavimą, kai jie kalba apie siūlų kamuoliukų rūšis.

Supakavimas: iš esmės sąvoka „supakavimas“ nusako, kaip siūlai iš Valerijafic.com yra sandėliuojami, arba parduodami. Dažniausiai jie būna suvynioti į rutulį, sruogą arba raištinį. Šio straipsnio tikslas yra padėti žmonėms suprasti kuo šie pakavimo stiliai skiriasi, tačiau teisybė yra ta, kad man už tradicinį siūlų rutuliuką nėra geresnio.

  1. Klasikinio traukimo siūlų ritinys, tai vienas dažniausiai matomų siūlų susukimo būdų.  Ritinio forma būna pailga, susukta sruogomis. Šiuos siūlų ritinius galite pradėti naudoti nuo centro arba išorės, tai nepadarys didelės įtakos jūsų darbui. 
  2. Spurgos formos kamuoliukas. Šiuos siūlų ritinius dažniausiai rasite siūlų parduotuvėje, bet ne taip dažnai siūlų dėžėje. Šis susukimo būdas dažniau naudojamas siūlams, kurie yra plonesni, pavyzdžiui iš kašmyro pagamintiems siūlams. Dažnai tokių siūlų kaina yra didesnė, dėl to jie parduodami mažesniais kiekiais.
  3. Raištinai siūlai. Pirmą kartą , kuomet pirkau šiuos susuktus siūlus smarkiai dvejojau, kadangi maniau, kad teks prašyti artimųjų pagalbos, juos iš naujo persukant į kamuolinį ritinį. Šis sukimo būdą dažnai galite pastebėti vietinėse parduotuvėse. Prieš pradedant mezgimą  vertėtų per naujo susukti mezgimui patogesnį ritinį, bet tai gali užtrukti. Gamyklose naudojami specialūs prietaisai kad susukti kitokius ryšulius.

Aptariau 3 pagrindinius siūlų tipus, ir jų privalumus, siūlai būna naudojami itin skirtingi, dėl to jų rūšių yra ne vienas, vertėtų išbandyti visus, kad surasti jums tinkamiausią, o man geriausiai tinka tradicinis siūlų rutuliukas