TOP knygos grožinės istorinės literatūros fanams

Domitės grožine istorine literatūra ir ieškote naujos knygos? Pagelbėsime! Žemiau išvardinsime kelias knygų rekomendacijos, kurias turi perskaityti kiekvienas istorinės literatūros sekėjas.

Kristinos Sabaliauskaitės knygų serija

Ši autorė – viena iš garsiausių istorinės grožinės literatūros autorių, iškilusi 2008 metais su savo istoriniu romanu “Silva rerum”. Tai knyga apie XVII amžiaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės bajorų gyvenimą, konfliktus ir intrigas. Nusikelkite į to meto laikus ir patirkite ką reiškia gyventi bajorų gyvenimą. 2014 metais, 6 metai po pirmojo leidimo, ši knyga buvo išversta į latvių kalbą ir tais pačiais metais pateko į latvių skaitomiausių knygų šimtuką. Tai buvo vienintelė lietuvių autoriaus knyga tame sąraše. Ši knyga buvo tokia sėkminga, kad buvo išleistos dar keturios “Silva rerum” dalys, kuriose toliau pasakojama apie vėlesnius LDK didikų kasdienybės laikus. Ši serija rekomenduojama žmonėms, kurie domisi LDK istorija ir ieško lietuviškos literatūros šedevrų, į kuriuos galima pasinerti keliems mėnesiams – priklausomai nuo skaitymo tempo.

Petro imperatorė – naujas istorinis romanas

Naujausia K. Sabaliauskaitės knyga – Petro imperatorė – tai knyga apie LDK kilmės bajorę Martą Skowronską – jos sunkų gyvenimą ir netikėtą iškilimą Rusijos imperijos didikų gyvenime. Bajorės gyvenimo istorija itin sudėtinga – anksti vaikystėje tapo našlaite, teko būti sekso vergovėje, bet tai neleido jai sutrukdyti būti pastebėtai Petro I – būsimo Rusijos imperatoriaus ir ilgainiui būti karūnuotai imperatorės titulu.

Regimanto Dimos knyga “Bronislovas ir imperatorius”

Istorinio romano “Vilniaus plovas” autorius savo naujausioje knygoje pasakoja apie iš Telšių pavieto kilusį didiką Bronislovą Grombčevskį. Knygos siužeto centre – intriguojantys didiko planai pasinaudoti Britų, Rusų imperijų kolonizacija Rytų Azijoje ir gauti naudos sau. Šio didikų intrigų bijojo net didžiausios imperijos. Šioje istorijoje sužinosite kaip didikas klastingai sukasi šiame imperijų kolonizacijos kare. Nors autorius ir neturi literatūrinio išsilavinimo pagrindo – jis randa kaip užburti skaitytoją ir abi jo knygos tapo šiuolaikinės lietuvių literatūros bestseleriais.