Medicinos istorija

Profesionali burnos higiena. Įdomu žinoti

Profesionali burnos higiena yra labai svarbus elementas, jei norite savo dantis išlaikyti gražius bei sveikus. Šiais laikais patiems pasirūpinti burnos higiena nėra sudėtinga, todėl, kad yra daug įvairių burnos priežiūrai skirtų priemonių (dantų pastos, dantų šepetėliai, tarpdančių siūlai, aparatai, šalinantys apnašas bei kitus nešvarumus nuo dantų, balinamosios pastos, skysčiai, geliai ir kt.) padedančių išsaugoti spindinčią, sveiką ir gražią šypseną.

Tačiau, jei grįžtumėme keliais šimtais metų atgal, vargu ar kalbėtumėme apie profesionalią burnos higieną. Drįstumėm abejoti ar apskritai kalbėtumėme apie tinkamą higieną, nes senų senovėje žmonės dantis valydavo naudodamiesi šakelėmis, o kai kuriais atvejais – nieko.

Asmens dantis išpuvo ir jį ilgai bei nemaloniai skauda? Prieš šimtą metų niekas nežaisdavo su tokiais dantimis ir naudodami reples tiesiog juos išraudavo. Štai kodėl, sulaukę senatvės daugelis žmonių prieš šimtą ar du šimtus metus likdavo visai be dantų, nes juos arba išraudavo, arba dėl netinkamos priežiūros jie patys iškrisdavo. Įsivaizduokite save 30-ies ir be dantų. Vaizdelis tikrai ne koks.

BA62466

Šiais laikais yra šiek tiek kitaip. Net, jei ir susidursite su situacija, dėl kurios teks atsisakyti vieno ar daugiau dantų, šiuolaikinė stomatologija tau padės ir implantuos naują/naujus dantis. Be to, šiandien profesionaliai burnos higienai skiriama labai daug laiko. Reklamomis, įvairiomis pamokomis bei pačių stomatologų iniciatyva pacientai yra mokomi profesionalios burnos higienos žinių. Taip pat, pacientams rekomenduojama profilaktiškai, kas pusę metų apsilankyti higienisto kabinete, pašalinti dantų apnašas ir, reikalui esant, užkirsti kelią ligos ar infekcijos plitimui.
Taigi pats laikas išsiaiškinti, kas tiksliai yra burnos higiena ir kodėl jai skiriamas toks didelis dėmesys.

burnos higiena

Burnos higiena- tai dantų apnašų šalinimas nuo dantų, dantų ir plombų paviršių poliravimas, pamokos pacientams apie profesionalią ir kokybiška burnos higieną, siekiant užkirsti kelią apnašų sukeliamoms ligoms. Tokio pobūdžio procedūrą atlieka profesionali burnos higienistė, naudojanti platų įvairių instrumentų pasirinkimą. Jei norite sveikų, gražių ir tvirtų dantų, tuomet turite nepagailėti savo laiko, nepabijoti stomatologi kėdės ir lankytis pas burnos higienistą.