Du pagrindiniai dantų implantų tipai

Nė vienas nesame užtikrinti, kad visą gyvenimą turėsime tik savus dantis. Pastarųjų kartais netenkame dėl netinkamos priežiūros ar aplinkinių veiksnių, o tuomet odontologai siūlo bene efektyviausią ir pažangiausią būdą problemai išspręsti – dantų implantą (https://www.pilene.lt/paslaugos/dantu-implantacija). Tai metalinis sraigtas, kuris atkartoja danties šaknies formą. Jis įsriegiamas į kaulą vietoje prarasto danties. Implantui suaugus su kaulu, jis tampa atrama virš jo fiksuojamam protezui. Dantų implantų pasirinkimas – didelis, o kiekvienas iš jų turi tam tikras funkcijas. Štai kelios dažniausiai naudojamos dantų implantų rūšys:

Šaknies formos implantas: pagal dydį ir formą yra arčiausiai natūralaus danties šaknies. Jie įprastai naudojami plačiame ir gyliai esančiame kaule, norint suteikti pagrindą pakeisti vieną, kelis dantis ar visą arką. Įprastai gydymas užtrunka nuo keturių savaičių iki trijų mėnesių. Per šį laikotarpį atsiranda osteointegracija. Procesas, kurio metu kaulas sukimba ir suauga su dantų implanto paviršiumi. Tai bene populiariausias dantų implantacijos būdas pasaulyje.

Plokštelės formos implantas: ši tipas yra naudojamas tais atvejais, kai kaulas per siauras įsriegti šaknies formos implantui. Plokštelės formos dantų implantas yra plokščias ir ilgas, todėl nesunkiai gali tilpti į siaurą žandikaulį. Dažniausiai gijimo procesas užtrunka panašų laiko tarpą, kaip ir su šaknies formos implantu. Tiesa, kai kada viską sutvarkyti galima iškart. Tai priklauso nuo individualaus organizmo.

Svarbiausia atsiminti, jog norint užtikrinti operacijos sėkmę ir tinkamo implanto pasirinkimą, būtinas tikslus paciento ištyrimas: atliekama panoraminė rentgeno nuotrauka, įvertinamos visos anatominės struktūros. Atlikus visus reikiamus tyrimus neturėtų kilti jokių problemų, o Jūs vėl galėsite džiaugtis nuostabia šypsena.